2022 jaar van de yange water tijger

Op de eerste dag van het Chinese jaar van de tijger 2022 wilde ik iets delen over wat ons dit jaar te wachten staat volgens de Chinese kosmologie. Ik volgde een webinar van C.T. Holman de opvolger van de vorig jaar overleden wereld bekende Lillian Pearl Bridges.

Hij vertelde dat de tijger zelf staat voor het hout element. Het jaar 2022 zelf valt onder het water element. Vorig jaar was het metaal. En dit jaar is een yang jaar, dus met veel beweging voorwaarts met een doel en actie. Pas op bij te veel water wordt de aarde sompig. Bij te veel hout put het het water uit. Dus het advies met zoveel actie is, begin het jaar langzaam en vanaf juni is alles beter in balans en kun je voluit gaan voor je doelen. Het is goed om nu te starten met nieuwe activiteiten en doelen, maar wees geduldig. Vraag advies, go with the flow. Vertrouw op de universele wijsheid, mediteer en luister naar je buikgevoel. Communiceer helder en direct maar diplomatiek en met beleid.

Voor wat betreft het weer hebben we de afgelopen dagen al iets mogen proeven, verwacht men meer onweer in het voorjaar, aardbeving onder de oceanen, windstormen en zware regenval. Ook landverschuivingen zullen als verrassing en ineens plaatsvinden.

Over gezondheid vertelde hij dat de lever, galblaas, long en spijsvertering sneller uit balans kunnen raken. Te veel werk of actie resulteert sneller in een overbelaste nier energie met o.a. ernstige vermoeidheidsklachten.

Qua voeding wordt dit jaar meer wit, scherp en gekookte voeding geadviseerd. Ook kip. Lekker stomen en wokken. Zeker in het voorjaar en de zomer. Niet te veel verhittend voedsel. Als je het lust, eet lever en orgaanvlees.

Voor de ondernemers staan de sterren goed voor nieuwe business of diensten. Natuur, sport, mystiek, en kruiden of medicijnen. Belangrijk is met name de werk en familie balans goed in de gaten te houden.

In relaties wordt meer passie en het opnieuw leven inblazen van de liefde verwacht. Blijf goed communiceren maar met compassie. Let op je woorden. Rancune ligt op de loer. Wees niet bang voor verandering. Stel je flexibel op.

In aanloop naar het vurige jaar 2026 is het belangrijk de aankomende jaren de juiste keuzes te maken. Wat we doen in de aankomende jaren bepaalt of 2026 een vurig en explosief jaar OF een jaar met inzichten en nieuwe ideeën wordt. Dat geld op persoonlijk vlak maar ook wereldwijd. Werk samen, zie elkaars perspectief, vermijd polarisatie en leef met compassie. Laat ieder zijn eigen keuzes maken.

Wil je meer lezen kijk ook op:

Engelse versie CT Holman

Nederlands Jinny Thielsch