28 januari 2017 start van het jaar van de Haan

haanVolgens de Chinese maankalender is de Haan het tiende dier van de dierenriem volgens een twaalf jaarlijkse cyclus. Dit jaar van de Haan valt deze keer onder het element Yin Vuur.

Dit dierenriemteken vertegenwoordigt enkele karakter eigenschappen waaronder waakzaamheid, alertheid, ambitie, gemotiveerdheid, hard werkend, veerkrachtig, huiselijk, maar ook bazig, weinig sociaal, druk en luidruchtig.

Samen met de eigenschappen van het Vuur element belooft dit volgens de verschillende astrologen veel machtsvertoon, spanning en verstoorde relaties. Als je denkt aan Trump en Putin kan ik me daar alles bij voorstellen. Wat ik veel lees en hoor zal dit jaar succesvol zijn. Maar voor elke succesje moet je heel hard werken en de concurrentie is fel. Niets komt aangewaaid. Maar de economie, met name in noordelijke landen en het oosten verbetert. Financieel moet je risico’s vermijden en zekerheden inbouwen. En net zoals de Haan de nieuwe dag aankondigt, wordt dit jaar ook gezien als start van een nieuw tijdperk.

Vind je dit interessant? Er komen elk jaar boeken uit die dit onderwerp beschrijven. Daarnaast verwijs ik je graag naar o.a. de volgende sites:

Catharinaweb

Shaolinqigong