Aloë vera

Vol van vitamines A, C en E, mineralen sulfaat, calcium, magnesium, zink, selenium en chroom en antioxidanten, vezels, aminozuren, enzymen, polysachariden (bevochtigen gewrichten, hersenen, zenuwstelsel en de huid etc., antibacterieel). Goed voor allerlei spijsverteringsklachten, ontslakking en helpt bij candida, vermindert ontsteking. Stimuleert het immuunsysteem. Verzacht uitgedroogd weefsel. Helpt de lever en houd de bloedsuikerspiegel in balans.

Gebruik de rauwe gel uit de bladeren van een biologisch geteelde plant. Zonder witte stipjes op de bladeren. Alleen verse aloë is schimmelwerend. I.g.v. gel in flessen zoek naar de enzymatische gestabiliseerde versie. Voor chronische blaasontsteking neem 750-1,500 milligram gedroogde aloë poeder per dag.

De gel eten of mixen in sappen, salades, smoothies of i.c.m. ander superfood.

Vocht dat achter blijft op het blad kan je op je huid smeren als moisturizer.

  • Plant in de winter voor het raam, in de zomer buiten indirect zonlicht. Niet te veel water geven. 4-6 keer per jaar een beetje dode zee zout toevoegen aan 4 liter water. Knip 1 blad per keer af. Van onderaf bladeren nemen. Zorg dat er minimaal 3 grote bladeren aan blijven.
    ! Niet oraal in te nemen door zwangere vrouwen en jonge kinderen.