Aziatisch geheim voor een gezonde lunch
We kennen het allemaal. We zijn druk druk druk en we proberen allemaal gezond te eten. Mijn advies is meestal: ‘ eet zo veel mogelijk warm gekookt voedsel’. Voor wat de lunch betreft krijg ik vaak de vraag hoe je dat toch kunt regelen. Een van de manieren om op je werk wat warms te kunnen eten (buiten een zelfgemaakte soep natuurlijk) is een miso soep. Je kunt de ingrediënten meenemen in een glazen of roestvrijstalen, eventueel afsluitbare, kom en er op je werk gekookt water op gieten. Even laten trekken en Voilà. Wat heb je nodig?
1 lente-uitje
1 stukje gemberwortel
klein plukje gedroogde Wakame
1 eetlepel Miso
(eventueel nog mie, een ei of groenten)
Snijd een lente uitje klein, snijd een stukje gemberwortel van ongeveer 1 cm klein. Verwijder wel even de korst. Dan kun je nog wat gedroogde Wakame toevoegen. Tenslotte kun je zelf miso maken, maar je kunt ook heel goed bij de natuurwinkel een potje biologische en ongepasteuriseerde miso kopen. Het is belangrijk ongepasteuriseerde te kopen want de goede bacteriën worden gedood bij het pasteuriseringsproces. Mijn favoriet is Genmai. Degene die je ook vaak in een restaurant krijgt. Gemaakt van bruine rijst. Deze is ook aangeraden voor in de lente en de zomer. 1 eetlepel is voldoende voor 1 persoon.
Gezond en smakelijk eten!