Cacao boon/Chocolade

Omdat er nogal een taboe heerst over cacao en chocolade, hierbij een wat uitgebreidere toelichting. Opent het hart en de Shen. Ondersteunt het Cardiovasculair systeem en hersenactiviteit. Vol van antioxidanten, Magnesium (bevordert darm peristaltiek, ontspant en bevordert de doorstroom van o.a. bloed), Ijzer (onderdeel van hemoglobine), Chromium (helpt de bloedsuiker balans), Mangaan (helpt opname van zuurstof in het bloed en de vorming van hemoglobine), Zink (speelt een kritieke rol in het immuunsysteem, lever-, alvleesklier en seksuele vloeistoffen en verbetert de huid), koper (bloed en immuniteit), Vitamine C, Anandamide (wordt ook na het sporten door ons lichaam aangemaakt en wordt het bliss chemical genoemd), Theobromine (verwijdt bloedvaten zodat het de hartfunctie ontlast).

! Als de cacao boon is gekookt, ontstaat wel verzadigd Omega 6 (transvet). Ook gaat de werking van andere bijzondere mineralen en aminozuren verloren. Dit geldt ook voor Phenylethylamine ((PEA) eetlust remmend en liefdeshormoon), Tryptophaan (verlaagt ons neurologische en lichamelijke stress), Daarom gaat de voorkeur naar rauwe biologische cacaobonen -poeder, -boter, of stukjes.

1 boon per 10 kilo lichaamsgewicht per dag.

In de blender en sprenkel ze in je drankjes of vruchtensap, over je toetje of door amandelmelk evt. met agave of honing.

Thee: 1 handje Goji bessen, 5 eetl. pau d’arco, 2 eetl. Kattenklauw, 2 eetl. Chanca piedra, 1 hele kleingesneden vanilleboon. Giet 1,5 bijna kokend water erover en laat 5 minuten trekken.

Mix met Goji, bessen en amandelen als snack.