Dr. Richard Teh-Fu Tan Balance Method Acupunctuur

De Dr. Tan acupunctuur methode staat bekend om zijn onmiddellijke, krachtige effecten, vooral voor pijnverlichting in hoofd, nek, schouder, rug, armen of benen. Maar ook chronische klachten zoals klachten door hormonale, emotionele, cardiovasculaire of digestieve disbalans. Denk daarbij aan klachten als allergie, hooikoorts, longklachten, COPD, post Covid, oedeem, spijsverteringsklachten, brandend maagzuur, buikpijn, constipatie, incontinentie, stemmingswisseling, PMS, menstruatieklachten, opvliegers, nachtzweet, slapeloosheid, hoofdpijn, reuma, fibromyalgie, neuropathie enzovoort.

Er zijn veel verschillende stijlen acupunctuur en in het verleden waren het goed bewaarde geheimen die door meesters, gedurende hun hele leven, alleen aan een zoon of een kleine groep studenten werd doorgegeven. Dr. Tan creëerde een systeem van acupunctuur dat de kennis en stijlen van Master Tung, Dr Chao Chen, Fang Yun Peng, Young Wei Chieh, Yoshio Manaka, Lee Kui Chen en anderen combineerde. Oude lijnen van acupunctuur die nooit waren gecombineerd. Dat systeem is de ‘Balance Methode’. Voor zijn overlijden heeft Dr. Tan vele acupuncturisten wereldwijd opgeleid. Een van die acupuncturisten is Kris Oosting. Hij is een zeer bevlogen docent en heeft mij geleerd om deze methode toe te passen.

Bij een hoog percentage cliënten is de behandeling bij pijn op een bepaalde plek van het lichaam met de Local Balance Methode succesvol. Bij de eerste behandeling kan minimaal een percentage van 50% worden behaald. Deze krachtige stimulatie van het lichaam door acupunctuur moet wel consequent worden herhaald om blijvende verbetering te bereiken.

Minimaal enkele keren per week behandelen is noodzakelijk bij de start van de therapie. Het lichaam wordt hard aan het werk gezet om de pijn op te lossen.

Meestal worden de naalden op een tegenovergesteld gebied geplaatst van waar de pijn of het ongemak is. Bij een schouderklacht kunnen de naalden rond de enkel of pols of hand worden geplaatst, bij rugklachten kan dit op het hoofd, handen of armen zijn. Bij beenklachten kunnen dit de armen zijn en bij voetklachten zoals neuropathie of Mortons Neuroom de handen enzovoorts. Acupunctuur is een behandelingstherapie en net als elke andere therapie vereist het consistente toepassing en aanpassing naarmate de aandoening verschuift en verdwijnt.

Als de structurele schade constante verergering veroorzaakt, is er misschien geen onmiddellijke verlichting, of als dat wel het geval is, kan de pijn snel terugkeren. Het is belangrijk om te begrijpen dat deze behandelstrategieën hoe dan ook evenveel impact hebben op het lichaam en dat de onderliggende structuren worden gestimuleerd om te verdwijnen.

Bij een eerste consult vindt er een intakegesprek plaats. Er is aandacht voor de medische voorgeschiedenis, medicijngebruik, andere gerelateerde vragen worden gesteld en soms wordt de pols gevoeld en de tong bekeken.  Er wordt gevraagd naar de precieze locatie(s) van de pijn/ongemak en hoe deze wordt ervaren op een schaal van 1 tot 10. Daarna worden naalden geplaatst en op basis van constante input van de cliënt wordt steeds nagegaan hoe de pijn wordt ervaren en of deze verplaatst. Uiteindelijk blijven de naalden ongeveer 30 minuten zitten. Na de behandeling wordt geëvalueerd en wordt er een behandelplan besproken.

Oor acupunctuur

Schedel acupunctuur

Wat cliënten vinden van acupunctuur.