Galstenen en Galblaas reiniging

Wanneer de lever constant stagneert, bezinkt het sediment vaak uit de gal en vormt het ophopingen die lijken op stenen, zand of modder in de galblaas. Omdat de galblaas fungeert als een reservoir voor gal, wordt deze minder efficiënt wanneer deze verstopt raakt met sediment en acute problemen ontstaan ​​wanneer stenen vast komen te zitten in het galkanaal dat van de galblaas naar de twaalfvingerige darm loopt. Symptomen zijn bezinksel in de maag, indigestie, winderigheid, periodieke pijnen onder de rechterkant van de ribbenkast, spanning in de achterkant van de schouders bij de nek, bittere smaak in de mond, pijn op de borst.

Essentiële  vetzuren zijn vetzuren die het lichaam niet zelf kan maken uit andere vetzuren, terwijl het lichaam ze wel nodig heeft om normaal te kunnen functioneren. Ze bevorderen een gezonde en jonge huid en haar, ondersteunen de schildklier en de adrenaline activiteit waardoor de immuniteit wordt verhoogd. Ze bevorderen gezond bloed, zenuwen en aderen en zijn cruciaal in het transporteren en afbreken van cholesterol.

Bij te weinig essentiële vetzuren kan je last krijgen van een slechte huid, eczeem, droge of schilferige huid, droog haar, nagel problemen, galstenen, geïrriteerde lever, spataderen, gevoeligheid voor infecties, etc.

De meeste chronisch zieken hebben galblaas reiniging nodig om herstel te voltooien. Dit geldt ook voor individuen die regelmatig stress ervaren.

Galblaas reiniging
Vermijd tijdens dit proces voedingsmiddelen die het rijkst zijn aan verzadigde vetten en cholesterol, zwaar vlees, zuivel en eieren. Vermijd ook pinda’s en eet andere noten met een mate of helemaal niet. Eet voornamelijk ongeraffineerde granen, groenten, fruit en peulvruchten. Een dergelijk dieet verschoont geleidelijk de galblaas. Peren, pastinaak, zeewier, citroenen, limoenen en de kruiden kurkuma versnellen de verwijdering van galstenen en kunnen tijdens de gehele reiniging in het dieet worden benadrukt. Radijs verwijdert ook aanslag en stenen uit de galblaas.  Eet gedurende 21 dagen slechts één of twee radijsjes per dag tussen de maaltijden, drink daarnaast vijf kopjes kamillethee per dag. Giet tot slot vijf theelepels verse koudgeperste lijnzaadolie over het voedsel bij één maaltijd van de dag of de helft van deze hoeveelheid bij twee dagelijkse maaltijden. Deze olie moet gedurende twee maanden 6 dagen per week worden ingenomen.

Lijnzaadolie is niet geschikt voor bakken en braden, aangezien alfa-linoleenzuur sterk onverzadigd en daarom zeer oxidatiegevoelig is. Koudgeperste lijnzaadolie wordt (onverhit) wel gebruikt als bron van omega 3-vetzuren, vanwege het hoge gehalte alfa-linoleenzuur. Het gehalte aan omega-3-vetzuren in lijnzaadolie is het hoogste van alle plantaardige oliën.

Bij klachten overleg altijd eerst met een therapeut.