Havermoutpap snel ontbijt

Voor de snellere versie van havermoutpap koop je havermout vlokken. Per portie ga je uit van 40 gram gedroogde vlokken. Het is handig om vooraf de vlokken een nachtje te laten weken in een pannetje water met een korrel zout en de volgende dag te koken. Er passen 3 porties in een steelpannetje, je kookt dan voor 3 dagen ontbijt en kunt de porties apart in de koelkast zetten en in de ochtend met wat water opwarmen op het fornuis.

Wat heb je nodig:

120 gram volkoren havermout vlokken (geweekt in ruim water en een korrel zeezout in een steelpannetje)
Met water opzetten. (melk kan maar bij longklachten, slijm of residu klachten liever niet)
Aan de kook brengen en 10 minuten laten door koken.
Je kunt in de laatste minuut nog fruit toevoegen. Appel, peer, abrikoos of ander fruit.
Verdeel in 3 porties.

Je kunt voor het opdienen nog wat noten zoals amandelen toevoegen of klein fruit zoals blauwe bessen, aardbeien of bramen, als je dat lekker vindt.