Insomnia is de meest voorkomende slaapstoornis

Symptomen van insomnia zijn moeilijk in slaap vallen, of verstoring van slaap en/of vroeg wakker worden, denk ook aan dromen en een slechte slaap kwaliteit.

Mensen die last hebben van insomnia zijn moe, gespannen of voelen zich lui of hebben vertraagde reacties, zijn snel afgeleid of hebben hoofdpijn.  Dit kan uiteindelijk ook leiden tot mentale klachten zoals spanning, depressie, angst, uitputting, vergeetachtigheid, en algemene malaise. Dit beïnvloedt veel aspecten van het dagelijks leven en tast de sociale harmonie en stabiliteit aan. Het kan zelfs leiden tot hoge bloeddruk, hartinfarct, chronische hartklachten, en schizofrenie. Daarnaast heeft minstens de helft van vrouwen in de menopauze last van insomnia.

Momenteel zijn in de Westerse wereld de eerstelijnsgeneesmiddelen die beschikbaar zijn voor klinische behandeling van slapeloosheid, allerlei diazepinen, antidepressiva, melatonine etc. Er is echter beperkt bewijs van de werkzaamheid op de lange termijn. En langdurig gebruik van deze medicijnen brengen weer andere klachten met zich mee zoals o.a hoofdpijn, duizeligheid, smaakverstoring. Tegenwoordig is er ook steeds meer bewijs dat er een hoog risico op verslaving is. Tenslotte kan men kiezen voor een slaapkliniek.

Acupunctuur wordt in China al eeuwen ingezet bij slaapstoornis en sommige mentale klachten. Het helpt het lichaam en het waak-slaap ritme weer in balans te brengen door specifieke acupunctuurpunten op het lichaam te stimuleren. Het is nog steeds een van de meest ingezette non-drug therapie voor mensen met insomnia. Soms ondersteund met Chinese kruiden.

Voor cliënten die bang zijn om Acupunctuur te ondergaan, kan TuiNa Therapie voor deze klacht soms ook uitkomst bieden.

Neem contact met mij op om te kijken wat Chinese Medicine voor jou kan betekenen.

Ik wil gewoon slapen
Is er een uitgesproken tijd om te slapen
Slaapproblemen
Chronisch vermoeid
Burnout