Kokosnoten en kokos producten

Kokosnoten en andere kokosproducten bevorderen de spijsvertering en opname van vitamines en aminozuren en de bloeddoorstroming van de huid, versterken het immuunsysteem en balanceren de bloedsuikerspiegel. Kokosolie is heel stabiel en heeft veel antioxidanten en antivirale eigenschappen. Het bevordert een goede hormoonhuishouding en een goed metabolisme.

Voor mensen met lever of galblaasproblemen is kokosolie een betere optie i.p.v. andere olie omdat kokosolie beter te verteren is. Kokosolie is ook de beste olie om op de huid te gebruiken en op het tandvlees neutraliseert het de pH en kan je tanden beschermen. Gebruik op de fijne poriƫn van het gezicht of de hoofdhuid wordt afgeraden. Kokosproducten verhogen de schildklierfunctie waardoor extra gewicht te lijf gegaan kan worden. Goed voor het cholesterol en het cardiovasculaire systeem. De melk heeft een positieve werking op spieren, helpt bevochtiging, verkoelt, kalmeert bij urineweginfecties en bij pijn a.g.v. nierstenen. Al de goede ingrediƫnten die in kokosvlees zitten, kunnen binnen een dag door het lichaam worden verwerkt en voeden de voortplantingsorganen en wordt aangeraden bij zwangerschap, postnataal en borstvoeding.

Kies wilde kokosnoten zonder schimmels. Kokos water uit kartonnen containers. Kokos olie dat wordt aangeboden in donker gekleurde glazen flessen (deze blijft tevens buiten de koelkast goed). Stukjes kokosnoot of kokosnoot poeder.

Je kunt kokosvlees en het water in de blender doen voor kokosmelk. Ook kun je de kokosnoot in stukjes hakken en drogen voor op verschillende gerechten.

Voor koken met hoge temperaturen is kokosolie/boter de beste die je kunt gebruiken. Het is zelfs beter geschikt voor koken dan koud geperste extra vierge olijfolie.

  • ! Kokoswater is geen vervanging voor gewoon water. Het moet wel in redelijke hoeveelheden worden gedronken. Er zijn urine en nier gerelateerde problemen waarbij het drinken van kokoswater wordt afgeraden. Ook bij leegte of koude verschijnselen moet men deze producten met mate gebruiken.