Langzaam maar gestaag

Aan het begin van dit jaar was al duidelijk, in het jaar van de Os zou alles langzaam maar gestaag verbeteren. Nou dat hebben we geweten, maar gelukkig mogen we weer steeds meer. Ook in de praktijk zijn er nog maar enkele aanpassingen. Het reinigen van de praktijk na elke behandeling, het reinigen van de handen bij binnenkomst en het meenemen van hoes- en badlaken bij een behandeling op de tafel zijn wat rest. De triage app wil ik nog even houden. Cliënten geven aan dat het gelijk een herinnering aan de afspraak is, en dat vindt men prettig. Mocht je het nog spannend vinden het mondkapje af te zetten laat het me weten, dan draag ik het mondkapje ook. En voor de duidelijkheid mits je klachten hebt, is iedereen welkom.

Uit onderzoek in België is gebleken dat 70% van de mensen die uiteindelijk met COVID-19 in het ziekenhuis terecht komen een tekort heeft aan vitamine D, Selenium en Zink. Weer een goede reden om goed naar je voeding te kijken en voldoende en gevarieerd te eten. Zoals volkoren producten, verse groenten en fruit, rundvlees, vette vis, kaas, noten en zaden. Voor meer info over gezond eten, de link naar die pagina vindt je hier.

In de praktijk heb ik naast de standaard massages weer verschillende interessante casussen mogen behandelen met acupunctuur en TuiNa Therapie. Neuropathie aan de voeten, rusteloze benen, pijn in schouders en onderrug en/of schouder en arm, frozen shoulder, hoofd- en oog pijn, Morton neuroom, hernia met en zonder uitstraling naar het been, energietekort, stress en vermoeidheidsklachten. Ik ben zo dankbaar dat ik mensen van de pijn af kan helpen. Ik heb een prachtig beroep.

Inmiddels is de na-zomer voorbij en zitten we weer dik in de herfst. Wil je weten wat je kunt doen en laten om dit seizoen gezond en in balans door te komen, lees dan mijn blog over het herfst seizoen volgens de Chinese Geneeskunde. Voor de liefhebbers heb ik ook een link naar de pagina van de na-zomer.

Met betrekking tot de agenda moedig ik aan nog steeds wat vooruit te plannen. Er komt hier en daar weer wat ruimte in de agenda. Fijn om iedereen weer te kunnen blijven helpen.

Ten slotte heb ik nog wat voedingstips. Voor de geïnteresseerden hier is de link naar de betreffende pagina.

Tot ziens in de praktijk.