Nu ook acupunctuur bij HandsOn Qi. Gratis kennismaking.

Gratis behandeling, acupunctuur en nog veel meer

Het is alweer even sinds de laatste nieuwsbrief tijdens de eerste Covid golf. We zitten alweer in de tweede. Vandaag wil ik je informeren over gebruik van het mondkapje, lichamelijke klachten door thuis werken, mijn acupunctuur licentie, acupunctuur bij pijnklachten en een verzoek van mijn beroepsvereniging.

Mondkapje
Gelukkig kan ik ondanks de tweede golf nog steeds aan het werk blijven. Wel met een protocol waaraan ik en mijn cliënten zich moeten houden, maar het is belangrijk dat een behandeling bij HandsOnQi zo veilig mogelijk kan plaats vinden. Was het mondkapje eerder vrijblijvend, helaas moet ik nu iedereen vragen een mondkapje te dragen tijdens je bezoek. Voor meer informatie over de regels lees deze link.

Lichamelijke klachten door thuis werken
Deze week werd wederom duidelijk dat de keerzijde van thuis werken vaak het oplopen van lichamelijke pijnklachten door een slechte werkomgeving is. Samen met een cliënt heb ik de Tension Tamer massage* ontwikkeld die juist nek, schouder en onderrugklachten aan pakt. Deze vindt gedeeltelijk op de stoelmassage stoel en de massagebank plaats. Voor meer informatie lees deze link.

Acupunctuur licentie
Cliënten die regelmatig langs komen weten dat ik sinds oktober van dit jaar nu ook volledig gecertificeerd Acupuncturist ben. Het was een lange en intense studie, maar ik ben heel blij dat ik mijn toolbox uit heb kunnen breiden om mijn cliënten nog beter te kunnen helpen bij hun klachten.  Meer informatie over acupunctuur lees deze link.

Voordeel is dat acupunctuur door veel zorgverzekeraars wordt vergoed. Mocht jouw verzekeraar TuiNa Therapie niet vergoeden, dan kun je informeren bij je verzekeraar of dat ook voor acupunctuur geldt. Wil je TuiNa Therapie of Acupunctuur ook laten vergoeden in 2021. Informeer tijdig bij je zorgverzekeraar en stap indien nodig over. In november wordt daarover meer bekend. Natuurlijk kun je nog steeds terecht voor TuiNa Therapie. Zeker als je naaldvrees hebt. Maar zeker ook voor alle andere massages.

Acupunctuur bij pijnklachten
Naast de acupunctuurstudie heb ik een specialisatie gedaan met betrekking tot het behandelen van pijnklachten met acupunctuur. Inmiddels heb ik al wat mensen geholpen van hun pijn af te komen of de pijn te verminderen. Via de dr. Tan methode plaats ik naaldjes op armen, benen of hoofd die relateren aan de plek waar de pijn zit. Ik zoek naar pijnlijke plekken op de ledematen of hoofd en plaats het naaldje. Dan vraag ik waar de pijn (nog) zit. Vervolgens zoek ik weer naar gevoelige punten. En zo verder tot de pijn weg is. Vaak krijg ik de reactie: ‘ik kan de pijnplek niet meer vinden dit kan niet’, of ‘het wordt warm of tintelt’. Dat is ook de bedoeling. De naaldjes worden na 30 minuten verwijderd. Dan is het zaak om te kijken hoe lang de pijn weg blijft. De duur daarvan bepaalt de frequentie van de volgende behandeling. Dit kan zijn tussen de 2 en 7 dagen zijn. De volgende behandeling is het liefst 1 dag voordat de pijn verergert. Verschillende behandelingen zijn nodig zodat de pijn weg blijft.

Heb je pijnklachten en wil je weten of deze methode iets is voor jou? Tot eind 2020 biedt ik al mijn cliënten de eerste behandeling gratis aan. Neem contact met me op om een afspraak te plannen.

Enquête beroepsvereniging
Mijn beroepsvereniging Zhong draagt er o.a. toe bij dat aangesloten therapeuten zoals ik hun behandeling deels vergoed krijgen door ziektekostenverzekeraars. Zij bepalen ook aan welk hygiëne protocol ik bijvoorbeeld moet voldoen inzake Covid-19 en aan welke andere kwaliteitseisen ik moet voldoen. Mijn beroepsvereniging heeft mijn en jouw hulp ingeroepen. Namens hen ben ik op zoek naar cliënten die een TuiNa Therapie of Acupunctuur behandeling hebben (gehad) en binnenkort een digitale enquête willen invullen over wat zij vinden van bijvoorbeeld de regels waaraan wij als geregistreerd therapeut moeten voldoen en wat de beroepsvereniging nog meer kan/moet betekenen mbt de dienstverlening. Een antwoord op deze mail met je reactie is voldoende. Ik zal je de link te zijner tijd toesturen. Wil je meer weten over Zhong lees deze link.
Mocht je vragen of feedback hebben ten aanzien van deze nieuwsbrief of andere zaken binnen de praktijk? Ik ontvang je reacties heel graag via mail of WhatsApp. Mondeling kan natuurlijk ook.

Rest mij nog je een hele fijne dag toe te wensen. Blijf gezond. Ik zie je graag weer snel terug in de praktijk.

(*Massage wordt niet vergoed door de verzekeraars Therapie vaak wel)

Hartelijke groet,

Christa van Ommeren