Oor acupunctuur

oor acupunctuurOor acupunctuur heeft een eeuwenoude traditie als een Chinese therapievorm, maar Dr. Paul Nogier, een Franse arts, heeft deze als eerste uitgebreid bestudeerd en heeft verbanden gevonden tussen lichamelijke klachten, organen en punten op de oorschelp.

Net zoals op de handen en voeten, vindt men op de oorschelp reflexzones die corresponderen met verschillende onderdelen van het lichaam. Bij oor acupunctuur wordt gebruik gemaakt van kleine naaldjes, maar soms ook massage of elektrische stimulatie.

Oor acupunctuur kan een behandeling ondersteunen en/of continueren door middel van het plaatsen van verblijfsnaaldjes. Deze blijven dan maximaal een week zitten en worden beschermd door een klein pleistertje. Ook wordt gebruik gemaakt van kogeltjes die dagelijks gestimuleerd kunnen worden door de cliënt zelf.

Oor acupunctuur kan worden ingezet voor een breed scala aan klachten zoals hoofdpijn, slapeloosheid, stress gerelateerde en Burn-out klachten, overgangsklachten en maag- en darmklachten. Er zijn ook bepaalde protocollen zoals Battlefield bij alle soorten pijn. Acuut-, chronisch-, of mentaal trauma en Post traumatische stress. Of het Nada protocol ook voor trauma en stress. Deze zijn ook in het bijzonder geschikt bij acute klachten en specifieke pijnbehandeling.

Oor acupunctuur wordt ook ingezet als ondersteuning bij het stoppen met roken.