Pannenkoeken wafels en Crêpes

Pannenkoeken

Pannenkoeken zijn een goede vervanging van brood. Je kunt het beslag al de avond vooraf maken, dan heb je er in de ochtend bijna geen werk aan. Maar je kunt natuurlijk afwisselen door ook wafels en crêpes te maken. Vul of besmeer ze met met appelstroop fruitcompote, notenspreads biologisch of groenten spreads (allen liefst van biologische afkomst en zonder toegevoegde suikers).
*
Pannenkoeken 2 kopjes volle tarwebloem, liefst van biologische afkomst. Meng dit met 2 kopjes water en een snuf zeezout. 1 uur of overnacht laten rusten. ½ theelepel olie in een pan uitsmeren.
Beslag voor 1 pk erin, deksel erop en 5 minuten op laag pitje zetten. Omdraaien en nog eens 5 minuten.

*
Wafels

Je kunt bovengenoemd beslag ook gebruiken voor wafels. Zie verder beschrijving van het wafelapparaat.

*
Crêpes

Voor crêpes doe je 6 koppen water bij de tarwebloem. Zie verder beschrijving Pap.

Meer afwisseling?
Doe 1 kopje tarwebloem samen met maïsmeel.
Of 1 halve kop tarwebloem met anderhalve kop boekweitbloem.