Pannenkoeken wafels en Crêpes
Pannenkoeken
Pannenkoeken zijn een goede vervanging van brood. Je kunt het beslag al de avond vooraf maken, dan heb je er in de ochtend bijna geen werk aan. Maar je kunt natuurlijk afwisselen door ook wafels en crêpes te maken. Vul of besmeer ze met met appelstroop fruit compote, notenspreads biologisch of groenten spreads (allen liefst van biologische afkomst en zonder toegevoegde suikers).
*
Pannenkoeken 2 kopjes volle tarwebloem, liefst van biologische afkomst. Meng dit met 2 kopjes water en een snuf zeezout. 1 uur of overnacht laten rusten. ½ theelepel olie in een pan uitsmeren.
Beslag voor 1 pk erin, deksel erop en 5 minuten op laag pitje zetten. Omdraaien en nog eens 5 minuten.
*
Wafels
Je kunt bovengenoemd beslag ook gebruiken voor wafels. Zie verder beschrijving van het wafelapparaat.
*
Crêpes
Voor crêpes doe je 6 koppen water bij de tarwebloem. Zie verder beschrijving Pap.
Meer afwisseling?
Doe 1 kopje tarwebloem samen met maïsmeel.
Of 1 halve kop tarwebloem met anderhalve kop boekweitbloem.