Reactie over Qi Booster Workshop

Op 31 mei volgde ik de Qi Booster Workshop bij Christa in de praktijk. De avond begon met een uitleg over wat Qi is en waarom het belangrijk is de beweging van Qi in het lichaam te stimuleren. Daarna oefenden we onze ademhaling vanuit een basislichaamshouding, zittend op een stoel. De ademhaling vormde de basis voor de oefeningen, die we ook zittend uitvoerden en per lichaamsdeel behandelden. Mensen met yoga-ervaring zullen een aantal oefeningen zeker herkennen, maar ik heb ze nog niet eerder zo gestructureerd en vanuit deze specifieke basishouding uitgelegd gekregen. Daarnaast nam Christa ook uitgebreid de tijd om me te corrigeren wanneer ik een oefening niet goed uitvoerde, wat ik heel prettig vond. Vervolgens gingen we weer terug naar de basishouding en praatten we over hoe ik deze oefeningen in mijn dagelijkse leven kan inbouwen, bijvoorbeeld tijdens korte pauzes op het werk of in de rij bij de supermarkt. We sloten de avond af met een lekker kopje thee en praatten nog even na.

Ik heb genoten van de workshop en raad deze zeker aan. De korte omschrijvingen van de oefeningen die je na afloop mee krijgt zijn een goede geheugensteun wanneer je er zelf mee aan de slag wilt.