Recepten
Om een leidraad te geven aan clienten die op therapeutische basis een aanpassing in het dieet nodig hebben, volgen hieronder enkele recepten.
Voor elke maaltijd
Soep is uitermate geschikt voor zowel ontbijt, lunch als diner. Als hoofdmaaltijd en als voorafje. Maak een grote pan soep in het weekend of op je vrije dag en vries kleine porties in voor de rest van de week.
Soep
Het Ontbijt
Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. In de Chinese voedingsleer wordt niet voor niets gesteld, ontbijt als een keizer, lunch als een koning en dineer als een bedelaar. Gezien de orgaanklok is de energie van onze maag en dikke darm optimaal gedurende de vroege ochtend.
Pap een Congee
Pannenkoeken, wafels en crêpes
Lunch of diner
Een heerlijk zelfgemaakte sandwich spread voor op brood.
Een super gezonde miso soep.
Een heerlijke vegetarische tomatensaus over een lekker bord volkoren spelt pasta
Linzenschotel met volkoren rijst
Gestoofde groene kool met rijst of pasta of opgerold in bladeren voor onderweg
Rode kool met appeltjes met aardappel of rijst
Stoofperen als toetje
Medicinale Tonic
Bloed voedende Dang Gui Tonic