TCM

Gezonde voeding en Traditioneel Chinese Geneeskunde (TCM)

Voeding neemt voor de meesten van ons een belangrijke plek in, in ons dagelijks leven. In de afgelopen eeuw is er veel onderzoek gedaan naar wat nu wel en niet gezond is om te eten. Veel uitkomsten van onderzoeken zijn inmiddels achterhaald. Daar wordt echter niet veel over bekend gemaakt. Ook speelt een rol dat veel onderzoeken niet (meer) door onafhankelijke onderzoekers worden gedaan.De voedingsmiddelen industrie en de verschillende gezondheidsorganisaties bepalen voor een groot deel welke informatie beschikbaar komt voor de consument. Vaak is de informatie tegenstrijdig. Als je ziet hoeveel informatie er inmiddels beschikbaar is via internet is dat geen gelukkige situatie. De consument ziet tussen de bomen het bos niet meer en neemt, soms ten onrechte, aan dat hij/zij gezond eet.

De TCM kijkt op een filosofische, traditionele manier naar wat en hoe de mens zou moeten eten, wil deze gezond en in balans kunnen leven. Deze levert een systematiek gebasseerd op plaats, natuur, smaak, meridiaangerichtheid, beweging, 5 elementen/transformaties en yin en yang. Deze informatie, gecombineerd met recente informatie uit Westerse biofysica en voedingswetenschap en informatie over levensmiddelen en voedingsmiddelen, biedt mogelijk enkele handvaten.
Binnen een HandsOn Qi Plan consult wordt gekeken naar welke voeding bijdraagt aan verbetering van de betreffende klacht en welke beter te mijden. Meer weten? Maak een afspraak.