Tuina Therapie

tuina therapie utrechtTuiNa Therapie is een Chinese Manuele Medische Therapie en is naast acupunctuur en kruiden één van de therapieen die men in de Traditioneel Chinese Geneeswijze (T.C.M.) kent en wordt met name ingezet bij lichamelijke pijn klachten en stress gerelateerde klachten.

TuiNa (spreek uit thoeeenaa) betekent letterlijk ‘duw’ en ‘vastpakken’ en bestaat uit een grote variëteit aan verschillende massagetechnieken die op het lichaam worden uitgevoerd en daarnaast zeer effectieve manipulatietechnieken die op verschillende delen van het lichaam kunnen worden toegepast.

Net als bij acupunctuur werkt men op meridianen (energiebanen die door ons hele lichaam lopen) en acupunctuurpunten (punten op deze energiebanen, ieder met een specifieke werking op de energie in het lichaam). Bij TuiNa gaat men steeds uit van een goede diagnose, volgens de regels van T.C.M. en een juiste pols- en tong diagnose. Vervolgens wordt een behandelplan gemaakt.

TuiNa therapie is een zeer effectieve TCM behandeling, gericht op preventie van klachten maar ook om klachten te verhelpen. Door de energie van het lichaam in balans te brengen en de circulatie van Qi en bloed te bevorderen kunnen veel klachten worden verholpen. Te denken valt aan behandeling van

(Tijdens een behandeltraject via HandsOn Qi kun je naast TuiNa Therapie ook voor een HandsOn Qi Plan gaan met voedingsadvies op maat, lifestyle advies en begeleiding)

Bij Chinese Geneeskunde wordt ook gebruik gemaakt van kruiden, Cupping, Guasha , Moxa en Oor acupunctuur

 

TuiNa Therapie is voor iedereen toegankelijk, ook zonder verwijzing en wordt vaak geheel of gedeeltelijk vergoed door uw zorgverzekeraar. Andere TuiNa behandelingen niet.

 

Bel 06-81428280 of mail nu snel voor een afspraak!

Lees ook de Algemene Verordening gegevensbescherming (AVG) met betrekking tot privacy bij vastlegging gegevens voor een cliënten dossier.

Wat cliënten vertellen over TuiNa Therapie (testimonials)

 

*Lichamelijke reacties na een TuiNa behandeling
Na en tijdens een TuiNa behandeling komen er afvalstoffen vrij en zoekt uw lichaam naar een betere balans. Het is dan ook mogelijk dat men als gevolg van de behandeling last kan ondervinden van bijvoorbeeld hoofdpijn, misselijkheid, overvloedig urineren, wisselingen van lichaamstemperatuur en spierpijn.
Hier hoeft u zich geen zorgen over te maken en dit zal maximaal 24 uur aan kunnen houden. Mocht dit voortduren, neem dan contact op met de therapeut.
Het is aan te raden om een behandeling niet op een nuchtere maag te ondergaan, geen cafeïne- en alcoholhoudende dranken te nuttigen en voldoende water te drinken.

Let op! Vermijd een therapeutische behandeling van wat voor aard dan ook binnen 24 uur na een massagebehandeling en op een nuchtere maag.

 

Voor meer informatie bekijk onderstaand filmpje