Vegetarische tomatensaus

(4 personen)

  • 500 gram tomaten (in stukjes gesneden of uit blik zonder suiker)
  • 1 stengel bleekselderij (klein gesneden)
  • 1 kleine wortel (kleine dobbelsteentjes) niet als je af wilt vallen
  • 1 ui (kleingesneden)
  • 2 teentjes knoflook
  • Rozemarijn, peper en zout
  • 1 eetlepel olijfolie (of geen bij vetvrij. Gebruik dan wat water)

Snijd alles klein. Doe de olie (of water) in een pan met anti aanbak laag.

Fruit de uien en knoflook zachtjes. Voeg daarna de wortel en bleekselderij toe en voeg daarna de tomaten, rozemarijn, peper en zout toe.

Laat dit op een zacht vuurtje minimaal 20 minuten pruttelen met de deksel op de pan en roer af en toe. Houd gekookt water stand by wanneer het te droog mocht worden.

Kook de pasta. (volkoren Spelt pasta is heerlijk)

Breng 80% van de saus over in een kan en pureer dit met de staafmixer. Mocht je het sausje helemaal glad willen, dan pureer je de gehele saus. Giet de puree terug in de pan. Houd op laag pitje en maak evt. op smaak met zout, peper en blaadjes basilicum.

Doe de pasta in een bord en schenk daar de saus overheen. Evt. zwitserse strooikaas erover en een zure augurk erbij.

!!!!Als je saus over houdt, kan je deze als een tomatenketchup gebruiken bij een ander gerecht.

Lekker Echt voedsel zonder kunstmatige toevoegingen.