Voeding bij Reuma en Osteoporose

Steeds meer onderzoeken tonen aan dat  ook verkeerde voeding ten grondslag kan liggen aan klachten als Reuma en Osteoporose. Maar voeding kan ook ingezet worden om deze klachten te verminderen of weg te nemen.

Met name bij Reuma waarbij ontstekingen aanwezig zijn is het zinvol om te kijken of er voeding gegeten wordt dat ontstekingen bevordert. Bijvoorbeeld het gebruik van (te veel) zout.

Westers gezien hebben mineralen als calcium, magnesium, zink, fosfor, koper, fluor en mangaan en vitamine C, B6 en de in vet oplosbare vitamines A D E en K  een positieve invloed op deze klachten . Eigenlijk is hier ook weer het advies, voldoende verse groenten en fruit en met mate vis/vlees en peulvruchten eten.

Vaak wordt het eten van vlees afgeraden bij Reumatische aandoeningen, echter Chinees gezien is er in veel gevallen Xue Xu (je kunt dit als een soort van bloedleegte zien) aanwezig, waarbij juist het eten van een matige hoeveelheid vlees aangeraden wordt. Langdurig medicijn inname voor Reuma ziet men ook als een van de mogelijke oorzaken van Osteoporose.

Bij deze klachten kan het drinken van Heermoes thee helpen.