Volwaardig en natuurlijke voeding

Naast de milieu vervuiling spelen er veel zaken. De meeste levensmiddelen worden massaal geteeld en de bodem wordt mineraal arm. In de landbouw worden ze behandeld met pesitciden en na de oogst, bewerkt door de industrie alvorens ze beschikbaar komen voor de consument.

Levensmiddelen zijn geraffineerd, belangrijke bestanddelen worden uit hun natuurlijke context gehaald en komen niet meer voor in het geraffineerde eindproduct.

Het natuurlijk/volwaardige en vitale product bevat nl. stoffen die ervoor zorgen dat het voedsel op de juiste wijze wordt verteerd (Gu Qi wordt middels de yun hua functie van de maag/Wei gerot en gerijpt) in ons lichaam en dat de getransformeerde stoffen (transformatie en transport door de milt (of Pi) op de juiste plek terecht komen. Een voorbeeld hiervan is het verschil van witte rijst en volkoren rijst. Bruine/ volkoren of zilvervliesrijst bevat een vliesje waarin o.a. selenium zit, dat ervoor zorgt dat bijv. kalk IN het bot terecht komt. Dit vliesje met die selenium is bij witte rijst niet meer aanwezig, waardoor kalk vaak in de weke delen terecht komt, met o.a. ziektes als reuma als gevolg. De informatie voor goede vertering voor het lichaam gaat verloren.

Met de bereidingswijze gaan vaak de overgebleven vitale stoffen verloren.

Waarom bijvoorbeeld echte boter?