Voorkomen is beter dan genezen

Je leest steeds meer dat er verschillende voedingsmiddelen zijn die er tegenwoordig van worden verdacht een rol te kunnen spelen bij kanker. De volgende worden vaak genoemd: Ingelegd voedsel, gerookt, gefrituurd, bewerkt voedsel en voedsel uit de magnetron, margarine, koolzuurhoudende dranken, voedsel met conserveermiddelen.

De basis van nutratherapie

Natuurlijke remmers in voedingsmiddelen kunnen erfelijke tekorten of tekorten die voortkomen uit slechte eetgewoonten compenseren.

Fytochemische bestanddelen van planten zijn die stoffen die hen in staat stellen zich te verdedigen tegen infecties en schade die door micro-organismen, insecten of andere agressors worden veroorzaakt. Deze stoffen spelen ook een grote rol in onze verdediging tegen kanker.

Er is onderzoek gedaan naar specifieke voedingsmiddelen die ervoor zorgen dat latent aanwezige kankercellen worden afgebroken of tumoren beletten het volwassen stadium te bereiken.

Tumoren zijn sterk afhankelijk van hun energiebehoefte en hebben een netwerk van de door angiogenese gevormde bloedvaten nodig om de weefsels van organismen binnen te dringen.

Het blokkeren van de vorming van nieuwe bloedvaten of vernietigen ervan, blijkt mogelijk door inname van kleine dagelijkse doses van antiangiogenetische stoffen die tegelijkertijd de tumor verhinderen om door te groeien. Sommige van de stoffen komen voor in groenten en fruit.

Het betreft meer dan alleen Antioxidanten.  Het gaat om o.a. fytochemische stoffen zoals polyfenolen, Terpenen, zwavelverbindingen en saponienen hebben weinig antioxiderende werking maar wel een zeer krachtige kankerremmende werking volgens de laatste onderzoeken.