Wakame

Wakame is een zeewier behorend tot de groep bruinwieren. Het is vaak moeilijk te vinden in de winkels. Ik bestel meestal een zak Japanse Wakame van 100 gram via internet. Het is meestal geroosterd en gedroogd en heeft een delicate smaak. Traditioneel wordt wakame zeewier gebruikt voor miso soep en salades. Ik gebruik het vaak als toevoeging voor een zelfgemaakte soep of bonen schotel. Maar je kunt het ook aan sauzen of salade toevoegen.

Je hoeft het niet te koken. Je kunt het 3 minuten laten wellen in warm water of in de saus zelf.

Doordat er veel jodium in zit, moet je niet meer dan 0.65 gram per dag van eten.

 

Voedingswaarde van de gedroogde Japanse Wakame van het merk Golden Turtle Brand die ik zelf gebruik is per 100 g:

Energie (kcal) 44 / Vet 0,6 g / Verzadigd 0,1 g / Meervoudig onverzadigd 0,2 g /Enkelvoudig onverzadigd 0,1 g

Koolhydraten 9 g/ Voedingsvezels 0,5 g

Vitamine A 360 IU/ Vitamine C 3 mg

Natrium 872 mg / Kalium 50 mg / Calcium 150 mg /

Magnesium 107 mg /IJzer 2,2 mg

Suikers 0,7 g/ Eiwitten 3 g