Welkom in 2021 het jaar van de Gouden Os

De os (koe) is het tweede dier in de Chinees dierenriem en het wordt gewaardeerd om zijn vermogen om hard te werken en te verdragen. Hij  staat voor standvastigheid en samenwerking. Het element voor Os is Yin Aarde.

Het element voor het jaar 2021 is Yin Metal, dat harmoniseert met het Aarde Element, want aarde genereert en voedt Metaal. Dit impliceert een rustiger en stabieler jaar met minder woede, minder omstreden gedrag en provocatie en veel minder kans op geweld. Ook op het wereld toneel. Kom samen in kleine familie- of vriendschapsgroepen, eet samen en deel middelen met degenen die minder hebben. Meer inclusiviteit en tolerantie zullen worden bevorderd en beoefend door velen.

Yin Metal gaat over de toekomst en onze hoop en dromen, die ons weer kunnen inspireren. Algemene thema’s zijn herbouwen; hervorming; herstructureren; herstellen; vervangen; recyclen; vernieuwen; reorganiseren. Er zullen na een recessie gelukkige herenigingen zijn, enig economisch herstel en uiteindelijk beloning.

Voor dit metaal jaar wordt er wel gewaarschuwd voor eventuele moordpogingen door eenlingen of insiders, van eigen bodem. Maar ook aan te worden verraden door iemand die dicht bij je staat; of afgewezen worden uit een groep; of karaktermoord. Degene die hypocriet blijkt te zijn, zal niet gemakkelijk worden verontschuldigd. Degenen die doen wat ze beloofd hebben zullen zeer gewaardeerd worden. Persoonlijke verantwoordelijkheid is belangrijk, geef fouten toe en verontschuldig je. Degenen die verantwoordelijkheid ontwijken, zullen een verlies aan status, populariteit en respect ervaren. Mensen in machtsposities moeten zich onthoudt van openlijke politieke machtsspelletjes, aangezien deze gemakkelijk een averechts effect kunnen hebben.

Wat het weer betreft. Weer patronen zullen niet zo dramatisch zijn als vorig jaar. Verwacht weersveranderingen zoals een koudere zomer of herfst, of meer warmte in de winter. Stormen zullen niet zo sterk zijn en er zullen minder extreme temperatuur schommelingen zijn.

Door gebrek aan Vuurelement wordt op veel plekken in de wereld de luchtkwaliteit beïnvloed door vulkaanuitbarstingen en bosbranden.  Gebrek aan Vuur is ook niet goed voor De Beurs. Mensen zullen dit jaar de drang hebben om geld te besparen, maar zullen dit besteden aan (huis-)reparaties en ook op zelfverzorging en uiterlijk.

Wetenschap en geneeskunde zullen nog meer gerespecteerd worden. Onroerend gaat profiteren met een bijzondere groei van de woningverkopen. Technologie krijgt een boost, maar Social Media zal met nieuwe beperkingen te maken krijgen. Kleinschalige landbouw en biologische landbouw en voedselproductie floreren.

Wat de gezondheid betreft, heeft Yin Metal nog steeds enig voordeel voor het immuunsysteem. Het verlaagt de over reactiviteit van vorig jaar die zoveel ontstekingen veroorzaakte. Wel is met gevoeliger voor meer kleine irritaties, zoals huiduitslag en hooikoorts en andere allergische reacties. En hoewel Covid 19 dit jaar nog steeds een probleem zal zijn, de besmettingen zullen naar verwachting voor veel mensen iets milder zijn en zich mogelijk niet zo snel verspreiden. Longen, huid en haar worden dit jaar droger, dus eet meer peren, gebruik luchtbevochtigers voor de longen, hydrateer uzelf meer en gebruik  eventueel vocht inbrengende crèmes. Mensen zullen meer hoesten en hun keel schrapen, omdat slijm moeilijker te verwijderen is door Aarde.
De spijsvertering zal dit jaar niet zo sterk zijn, daarom wordt geadviseerd om lichtere of kleinere maaltijden te eten en de spijsvertering te verbeteren met natuurlijke remedies. Denk aan ananas voor extra enzymen. Mensen zullen zich sneller vermoeid voelen en moeten hun energie beschermen door niet te overdrijven, door overbelasting of te veel sporten. Een laag gevoel van angst zal dit jaar alomtegenwoordig zijn. Andere mensen zullen meer geneigd zijn tot perfectionisme. Dit kan zich manifesteren als het verlangen om ordelijker te zijn, omdat het Yin Aarde-element de meeste mensen wat rommeliger zal maken.

Er zal verlangen zijn om schoner en gezonder te eten. Lekker eten en toenemende populariteit voor restaurants die mooi en gezond eten serveren. Probeer de dwang naar voorverpakte of voorgesneden ingrediënten ondanks alles te beperken. Het beste advies is om uzelf en degenen van wie u houdt speciale zorg en aandacht te geven, zoals gepromoot in de Chinees Geneeskundelessen van Yang Sheng; het leven koesteren door middel van positieve levensstijlkeuzes. Gezond routines zullen uw gezondheid helpen. Alternatieve geneeswijzen zijn waardevol, met meer nadruk op preventie, en voor sommige mensen het gebruik van zowel geneesmiddelen (indien noodzakelijk met name vaccins) als natuurlijke supplementen te vergroten.

De idealen van acceptatie en inclusie zullen worden gepromoot. Mensen zullen beginnen helderder, nuchter, minder beïnvloedbaar te worden door meningen van andere mensen. Veel mensen zullen het gevoel hebben alsof ze tot bezinning komen, uit een droomtoestand te komen.

Mensen zullen zich concentreren op het versterken van familiebanden en meer waardering hebben voor hechte vriendschappen. Er zal een terugkeer zijn naar correct en sociaal gedrag zoals welgemanierd zijn, tactvoller spreken en beleefd zijn. Mensen zullen worden gewaardeerd en erkend voor hun hoffelijkheid en hun trouw aan etiquette. Er is dit jaar een algemeen verlangen naar schoonheid, de belangrijkste idealen dit jaar zijn vriendelijkheid en mededogen.

Hoewel de staart van de Rat aan het begin van het jaar voor wat problemen zal zorgen, zal de Os het over nemen op een langzame en gestage manier, om de omstandigheden in ons leven op zoveel manieren te verbeteren. Het zal echter tijd kosten. Wees dus bereid om stapsgewijze groei te zien en impulsiviteit te vermijden.

Probeer niet ontmoedigd te raken en geloof te hebben. Er komen betere tijden aan….

 

Dit is een ingekorte Nederlandse versie van een overzicht van Lilian Bridges.