Zeewier

Zeewier is rijk aan mineralen zoals jodium (voor een goede schildklierwerking), calcium en sporenelementen. In sommige algen zitten vitamine C en E. De bekendste zeewier is Nori, deze wordt vaak gebruikt om sushi bij elkaar te houden.  Maar je kunt ook denken aan Kombu of Kelp dat gebruikt wordt om (miso) soep te maken of om de smaak van rijst te verbeteren.  Wakame is de beste vegetarische bron voor omega 3. Onderzoekers blijken een stofje in Wakame gevonden te hebben dat helpt tegen obesitas.

Het is heerlijk is soep, salades of rauw.  Als je nog niet zo gewend bent aan zeewier is Arame een goede manier om aan de smaak te wennen. Deze soort is zoetig. Als je deze weekt tot deze zacht is, kun je ze in kleine sliertjes hakken en toevoegen aan salades. Het is ook heerlijk met gebakken uien en wortelen. Een waarschuwing is geboden voor de zeewiersalades die in supermarkten worden aangeboden. Daar zitten vaak verschillende onnodige toevoegingen aan zoals suiker, tarwe en kleurstoffen. Lees dus etiketten. Op internet en in natuurvoedingswinkels zijn voldoende gezonde zeewieren te koop.

Dus wil je je gebrek aan mineralen aanvullen, je schilklierwerking verbeteren, je bijnieren voeden of de effecten van veroudering vertragen dan is zeewier een van de beste manieren om dit te doen.