Zomerse aardbeien

Aardbeien, ze zijn er weer! Feest. Vanaf juni tot en met september schenkt de natuur ons wat we nodig hebben in dit seizoen. Buiten deze maanden komen ze uit de kas.

Binnen de Chinese diëtiek wordt dit fruit onder de categorie verkoelend ondergebracht. Het heeft een zoet- zure smaak. Aardbeien eten bevordert de functie van de milt en de pancreas. Ze verbeteren de eetlust bij een pijnlijke en opgezette buik. Doordat aardbeien ook de aanmaak van lichaamsvloeistoffen bevorderen zijn ze goed voor de nieren kun je ze eten om longen te bevochtigen, bij droge hoest, een zere keel en heesheid en bij blaasklachten zoals bij plasproblemen, of pijn bij het plassen.

Westers gezien zijn aardbeien rijk aan vitaminen en mineralen. Met name vitamine C en foliumzuur. Dit  bevordert de opbouw van een goede weerstand en gezonde huid en haren. Vitamine B 11 is goed voor de aanmaak van rode en witte bloedcellen.

Allergische reacties worden vaak veroorzaakt doordat ze gegeten worden wanneer ze nog niet rijp zijn.