Zomerse balancerende thee
Deze zomerse balancerende thee heb ik leren maken bij mijn Gua Sha docente Mei Mei. Het is een heerlijke smaakvolle thee die voor iedereen geschikt is. De eigenschap is balancerend. Veel smaken en ‘temperaturen’ zijn aanwezig en bijna alle meridianen worden beïnvloed. Als je deze thee in een glazen thee kan zet, ziet deze er ook erg mooi uit. De ingrediënten zijn te koop bij een goede Chinese Toko. Ik ga vaak naar de Chinese Toko op de Croeselaan te Utrecht.
Toevoegen aan 1/1,25 L kokend water:
Kruid NL en hoeveelheid / Chinees / smaak / Eigenschap / Meridiaan
1 Kamperfoelie klein bosje/ Jin Yin hua /Zoet /Koud / Long/maag/d.darm
2 Chrysant 8/ Ju Hua / Scherp, zoet, bitter / Koel / Long/Lever
3 Lotusbloen 8/ Lian / Zoet, scherp/Koel / Hart/milt/nieren
4 Wolfsbes 15/ Gou Qi Zi /Zoet /Neutraal / Lever/nieren
5 Meidoorn 2/ Shan Zha / Zuur, zoet /Licht warm / Milt/maag/lever
6 Longan 2/ Long Yan Rou / Zoet / Warm / Hart/milt
7 Jujube 4/ Da Zao /Zoet / Warm / Milt/maag